FinD - Novice - Cene nafte višje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2019

Cene nafte višje

Singapur, 13. februarja (STA) - Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju zvišale. Savdska Arabija je sporočila, da bi rada še globlje zarezala v proizvodnjo nafte in s tem omejila padanje cen, vlagatelje pa je spodbudila tudi novica, da bi ameriški predsednik Donald Trump lahko podaljšal rok za dosego trgovinskega dogovora.

Severnomorska nafta brent, ki bo dobavljena aprila, se je v primerjavi s torkom podražila za 56 centov na 53,65 dolarja. Cena za 159-litrski sod teksaške lahke nafte za dobavo v marcu pa se je zvišala za 70 centov na 63,12 dolarja.

Savdska Arabija, sicer največja svetovna izvoznica nafte, je pripravljena še dodatno zmanjšati proizvodnjo nafte, poročajo tuje tiskovne agencije. Država je sicer članica Organizacija držav izvoznic nafte (Opec), ki je prejšnji mesec že začela z implementacijo decembrskega dogovora o nadaljnjem zmanjšanju proizvodnje nafte. Z omejitvijo proizvodnje želijo zmanjšati presežke na trgu, ki so v zadnjih tednih znižali cene nafte in s tem prihodke proizvajalk.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar