FinD - Novice - Splošna stavka ohromila zračni promet v Belgiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.2.2019

Splošna stavka ohromila zračni promet v Belgiji

Bruselj, 13. februarja (STA) - Belgijski zračni prostor pod 8000 metri je danes zaradi splošne stavke, ki so se ji pridružili tudi kontrolorji zračnega prometa, zaprt. Stavka bo po napovedih trajala do 22. ure, vse štiri za danes načrtovane lete iz ljubljanskega letališča v belgijsko prestolnico pa je že odpovedala tudi Adria Airways.

V belgijski kontroli zračnega prometa Skeyes so v ponedeljek pojasnili, da so bili v prepoved letalskega prometa primorani, saj se bodo splošni stavki pridružili tudi njihovi kontrolorji. V Skeyesu v torek še niso vedeli, koliko kontrolorjev bo danes stavkalo in koliko letov je odpovedanih, prav tako niso mogli oceniti, koliko potnikov bo prizadetih. Njihov predstavnik za odnose z javnostjo Dominique Dehaene je sicer za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnil, da bodo dovoljeni vladni, vojaški in nujni leti.

V luči stavke so v prestolnico Belgije odpovedani vsi štirje leti Adrie Airways, oba dopoldanska in oba popoldanska. Belgijski prevoznik Brussels Airlines je odpovedal vseh 222 letov.

Drugo največje belgijsko letališče Charleroi, ki je med drugim baza nizkocenega prevoznika Ryanair, je napovedalo, da bo danes zaprto, nemški prevoznik TUI pa bo napovedane belgijske lete opravil iz najbližjih francoskih in nizozemskih letališč.

K splošni stavki v Belgiji so pozvale tri sindikalne organizacije, ki zahtevajo višje plače. Po poročanju AFP, bo stavka povzročila zmedo v belgijski prestolnici, ki sicer danes gosti srečanje obrambnih ministrov. V Natu, ki ima sedež v Bruslju, so za AFP pojasnili, da ne pričakujejo, da bo stavka vpliva na zasedanje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar