FinD - Novice - O kakršnikoli netransparentnosti pri pripojitvi Snage Vo-Ki ni govora
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.2.2019

O kakršnikoli netransparentnosti pri pripojitvi Snage Vo-Ki ni govora

Ljubljana, 11. februarja (STA) - Ljubljanski župan Zoran Janković ne razume navedb sindikatov, ki so opozorili, da pripojitev ljubljanske Snage k Vo-Ki poteka netransparentno. Kot je zapisal, o tem ni govora. Predlog o pripojitvi je bil po njegovih besedah večinoma sprejet z razumevanjem, pri tem pa je dodal, da se za zaposlene Snage po pripojitvi ne bo nič spremenilo.

Janković združevanje javnih ljubljanskih podjetij Snaga in Vodovod-Kanalizacija (Vo-Ka) podpira, kar je pojasnil tudi predstavnikom sveta delavcev in sindikatom Snage, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (Mol). Kot jim je zagotovil, se v novem skupnem podjetju za delavce Snage ne bo nič spremenilo, ob tem pa izpostavil, da v kolikor se bodo plače usklajevale, bo to za zaposlene v Snagi samo boljše.

Župan je pojasnil tudi, da bodo sedeži v novem podjetju Vo-Ka Snaga na štirih lokacijah, brez nove poslovne stavbe. Podjetje bo vodil direktor Vo-Ke Krištof Mlakar, direktor Snage Janko Kramžar pa bo do upokojitve svetovalec na Javnem holdingu Ljubljana.

Prav tako se Janković ne strinja s pisanjem sindikatov na državne institucije, saj, kot je pojasnil, o pripojitvi odločajo družbeniki Javnega holdinga Ljubljana oz. sedem občin.

"Ne razume tudi sklicevanja sindikatov na netransparentnost, kajti na skupnem sestanku 18. januarja je bil predlog sprejet z razumevanjem prisotnih, razen predsednice Svobodnih sindikatov Snage, ki je predlagala, da se združevanje podjetij izvede konec leta, ko Kramžarju poteče mandat," so dodali na občini.

V Javnem holdingu Ljubljana so sicer doslej uspešno izvedli združitev podjetij Energetika Ljubljana in TE-TOL ter Parkirišč in Tržnic, učinki obeh združitev pa so pozitivni, so še izpostavili na Molu. Kot so dopisali, je razlog za združitev Snage in Vo-Ke v potrebni kapitalski ustreznosti, saj Snaga že dve leti zapored posluje z visoko izgubo, ob združevanju pa odpade tudi potreba po novi poslovni stavbi.

V pismu, ki so ga naslovili na predsednika vlade Marjana Šarca, ministra za okolje in prostor Jureta Lebna ter predsednika Boruta Pahorja, so Svobodni sindikat Snaga, Sindikat KNSS Neodvisnost in svet delavcev Snage med drugim zapisali, da nameravana pripojitev poteka netransparentno, neargumentirano in brez poglobljenih analiz. Zaskrbljeni so tudi, ker se "tako velike stvari odvijajo tako na hitro in v izjemno kratkih časovnih rokih".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar