FinD - Novice - Šketa s predstavnikom EIB tudi o Teš 6
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.2.2019

Šketa s predstavnikom EIB tudi o Teš 6

Ljubljana, 07. februarja (STA) - Generalnega državnega tožilca Draga Šketo je danes obiskal vodja oddelka za preiskovanje goljufij Evropske investicijske banke (EIB) Bernard O'Donnell, s katerim sta spregovorila o preiskavah v zvezi z vlaganji EIB v infrastrukturne projekte v Sloveniji. Ena od tem pogovora je bil tudi odprt postopek v zadevi Teš 6.

Kot so še sporočili iz vrhovnega državnega tožilstva, sta Šketa in O'Donnell spregovorila o preiskovanju v zvezi z vlaganji omenjene banke v infrastrukturne projekte v Sloveniji, kjer bi potencialno lahko prihajalo do kaznivih dejanj na škodo EIB.

Trenutno največji infrastrukturni projekt v Sloveniji, pri katerem naj bi sodelovala EIB, je drugi tir. Pogovori med vlado in predstavniki EIB še potekajo, predsednik banke Werner Hoyer je konec januarja pojasnil, da se v EIB zavedajo strateškega pomena projekta drugi tir Divača-Koper, kot izziva, ki sta pri odločanju o financiranju projekta pomembna za EIB, pa je izpostavil konkurenco v regiji in izjemno tehnično ambicioznost.

Šketa je s sogovornikom spregovoril tudi o Teš 6, za katerega je 440 milijonov evrov vredno posojilo z državnim poroštvom prispevala EIB.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar