FinD - Novice - Tržni delež dizlov v EU še naprej upada
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.2.2019

Tržni delež dizlov v EU še naprej upada

Bruselj, 08. februarja (STA) - Tržni delež prodanih novih vozil z dizelskim motorjem se je v EU v zadnjem lanskem četrtletju znova znižal. Med na novo registriranimi vozili je bilo 34,1 odstotka takšnih z dizelskim motorjem, kar je 7,1 odstotne točke manj kot v enakem obdobju leta 2017. Delež vozil z bencinskim motorjem se je povečal za 4,9 odstotne točke na 57,2 odstotka.

Posebej močna je bila v zadnjem lanskem četrtletju rast števila vozil na alternativni pogon, torej električnih in hibridnih vozil, ki se je povečalo za 21,1 odstotka. Visoko rast so sicer zabeležila le električna vozila, število na novo registriranih hibridov pa se je prvič po letu 2016 zmanjšalo, kažejo podatki Združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev (Acea).

V celotnem lanskem letu je tržni delež dizlov znašal 35,9 odstotka, kar je 8,1 odstotne točke manj kot predlani. Delež vozil na alternativni pogon se je povečal za 1,6 odstotne točke na 7,3 odstotka.

Skupno število prvih registracij avtomobilov se je v EU v zadnjem lanskem četrtletju zmanjšalo za 7,9 odstotka na 272.798.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar