FinD - Novice - Nafta cenejša
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.2.2019

Nafta cenejša

Singapur, 11. februarja (STA) - Cene nafte so se danes znižale. Naftni trgovci med razlogi navajajo skrbi zaradi morebitne upočasnitve gospodarske rasti, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Severnomorska nafte brent, ki bo dobavljena aprila, je zjutraj stala 61,85 dolarja, kar je 25 centov manj kot ob koncu trgovanja v petek. Cena za 159-litrski sod teksaške lahke nafte za dobavo v marcu se je glede na petek znižala za 47 centov na 52,25 dolarja.

Na cene nafte že nekaj časa pritiskajo skrbi o ohlajanju gospodarstva. Na to kažejo številni gospodarski kazalniki, objavljeni v minulih tednih, mednarodne organizacije so znižale napovedi glede gospodarske rasti. Manj gospodarske aktivnosti bi pomenilo manj povpraševanja po nafti, zato so cene pod pritiskom, poroča dpa.

Dodatno cene niža negotovost glede ameriško-kitajski trgovinskih pogovorov, ki se bodo nadaljevali ta teden v Pekingu. Če strani ne bosta dosegli dogovora, bodo 1. marca začele veljati višje ameriške carine na 200 milijard dolarjev kitajskih izdelkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar