FinD - Novice - Največ koristi od denarnih nagrad imajo višji vodstveni delavci
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.2.2019

Največ koristi od denarnih nagrad imajo višji vodstveni delavci

Ljubljana, 10. februarja (STA) - Največ koristi od denarnih nagrad, ki jih izplačujejo delodajalci, imajo višji vodstveni delavci, kaže mednarodna raziskava o primerjavi plač Paylab. Pri takšnih delavcih v Sloveniji so nagrade lani v povprečju predstavljale 24 odstotkov skupnega letnega prihodka. Med finančnimi nagradami so najpogostejše variabilne mesečne provizije.

Kot so sporočili iz zaposlitvenega portala mojedelo.com, v državah srednje in vzhodne Evrope nagrade ob koncu leta v povprečju dosežejo do ene desetine letnih prihodkov. V Romuniji nagrade medtem v povprečju predstavljajo vse do 41 odstotkov skupnega prihodka vodstvenih delavcev na najvišjih položajih.

Nižji in srednji vodstveni delavci v povprečju prejmejo finančne nagrade v višini do 23 odstotkov letnega prihodka, na drugih ravneh pa denarne nagrade predstavljajo manjši delež prihodkov.

Med finančnimi nagradami so najpogostejše variabilne mesečne provizije. Najpogosteje to obliko nagrade prejemajo zaposleni na Češkem in Slovaškem ter v Sloveniji. V srednji in vzhodni Evropi predstavljajo te nagrade do ene petine zaslužka. Prejemajo jih zaposleni na vseh ravneh, od pomočnikov in fizičnih delavcev do storitvenih delavcev in najvišjih vodilnih kadrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar