FinD - Novice - Unicredit v Sloveniji lani z nižjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.2.2019

Unicredit v Sloveniji lani z nižjim dobičkom

Ljubljana, 07. februarja (STA) - Italijanska skupina Unicredit je lani v Sloveniji ustvarila 23 milijonov evrov čistega dobička, kar je 38,9 odstotka manj kot v letu 2017. Čisti obrestni prihodki so se sicer zvišali za 8,6 odstotka na 50 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja pa je porasel za 34,1 odstotka na 35 milijonov evrov, kaže danes objavljeno poročilo o poslovanju.

Največji del poslovanja skupine v Sloveniji odpade na Unicredit banko Slovenija, pri nas pa delujeta še Unicredit Leasing in družba za upravljanje nepremičnin UCTAM.

Neto opravnine skupine v Sloveniji so lani v primerjavi s predhodnim letom upadle za 5,4 odstotka na 25 milijonov evrov. Celotni prihodki skupine v Sloveniji so se zvišali za 10,8 odstotka na 81 milijonov evrov.

Manjši dobiček je sicer v veliki meri posledica izrednega prihodka v letu 2017, ko so družbe v skupini v Sloveniji sprostile za 21 milijonov evrov oslabitev in rezervacij. Lani tovrstnega prihodka ni bilo.

Podatki iz poročila razkrivajo še, da je obseg posojil strankam v Sloveniji lani znašal dve milijardi evrov, medtem ko so depoziti dosegli 1,9 milijarde evrov.

Skupina Unicredit je imela lani v Sloveniji 24 poslovalnic.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar