FinD - Novice - OMV lani na račun dobrega poslovanja v Rusiji povečal dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

6.2.2019

OMV lani na račun dobrega poslovanja v Rusiji povečal dobiček

Dunaj, 06. februarja (STA) - Avstrijski energetski koncern OMV je lani več kot podvojil čisti dobiček, kar gre po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pripisati predvsem močnejši prodaji v Rusiji, pa tudi v Združenih arabskih emiratih. Čisti dobiček se je ustavil pri 1,993 milijarde evrov, kar je 134 odstotkov višje kot leta 2017.

Dobiček iz poslovanja je bil lani 23 odstotkov višji kot leta 2017, in sicer je znašal 3,646 milijarde evrov. Samo v zadnjem lanskem četrtletju je dobiček iz poslovanja skočil za 53 odstotkov na 1,053 milijarde evrov, poroča AFP.

"Rezultate gre v veliki meri pripisati močnejši prodaji v Rusiji, povečani proizvodnji v Libiji in začetku proizvodnje v Združenih arabskih emiratih," so v izjavi zapisali v OMV.

Prihodki od prodaje so se lani okrepili za 13 odstotkov na 22,93 milijarde evrov. Samo v zadnjem lanskem trimesečju so bili 35 odstotkov višji in so se ustavili pri 6,64 milijarde evrov. V OMV so rast prihodkov v zadnjem četrtletju med drugim pripisali višjim cenam nafte, plina in drugih proizvodov.

Rezultati so bili nad pričakovanji, zato je vodstvo koncerna napovedalo, da bo predlagalo dvig dividend za lani na 1,75 evra, kar je 25 centov višje od prvotnega predloga.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar