FinD - Novice - Nemška vlada bi lahko v nekaterih primerih omejila tuje prevzeme podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.2.2019

Nemška vlada bi lahko v nekaterih primerih omejila tuje prevzeme podjetij

Frankfurt, 05. februarja (STA) - Nemčija bi morala "v zelo pomembnih primerih" tujim podjetjem preprečiti prevzem nemških podjetij, ki razvijajo pomembne tehnologije, na način, da bi kot država vstopila v lastništvo podjetij, je dejal nemški gospodarski minister Peter Altmaier. Zagotovil je, da načrtujejo zelo jasna pravila, ki bi natančno določala, kdaj bi to smela storiti.

"Država bi smela delnice v podjetjih kupovati le v zelo pomembnih primerih in za določen čas," je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil industrijsko strategijo države do leta 2030, dejal Altmaier.

Za uresničenje načrta vlada po poročanju francoske tiskovne agencije AFP načrtuje državni investicijski mehanizem, ki bi zagotovil jasna pravila in preprečil "muhaste" odločitve o tem, ali posredovati ali ne.

Načrt predstavlja precejšnji odmik od uveljavljene nemške miselnosti, ki zagovarja čim manjše vmešavanje države v gospodarstvo. Po navedbah dpa gre za posledico številnih opozoril, da mora Nemčija zaščititi svoja napredna podjetja pred sovražnimi prevzemi.

Tveganje predstavljajo predvsem azijska podjetja, ki želijo pridobiti dostop do intelektualne lastnine nemških visokotehnoloških podjetij.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar