FinD - Novice - V Občini Ilirska Bistrica odpravljajo posledice poplav in ocenjujejo škodo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.2.2019

V Občini Ilirska Bistrica odpravljajo posledice poplav in ocenjujejo škodo

Ilirska Bistrica, 05. februarja (STA) - V Občini Ilirska Bistrica, ki jo je obilno deževje minuli konec tedna močno prizadelo, odpravljajo posledice poplav in ocenjujejo škodo. Groba ocena škode bo znana v prihodnjih dneh, je za STA povedal poveljnik civilne zaščite Luka Špilar. Po njegovih besedah bo predvidoma največja škoda ocenjena na vodotokih.

Najnujnejša sanacija bo predvidoma zaključena danes, ko odpirajo še dve cesti za normalno dostopnost do vasi, je povedal Špilar. Nadaljnja sanacija pa bo terjala več časa in tudi veliko vlaganj, je dodal.

Največja škoda bo, kot kaže, na vodotokih, podatke zbira Agencija RS za okolje oz. koncesionar, to je podjetje VGP Drava, je povedal Špilar, ki od njih pričakuje podatke v prihodnjih dneh. Hkrati na občini zbirajo podatke o škodi na občinski cestni infrastrukturi.

Prizadeto je bilo območje celotne občine, je dejal Špilar in dodal, da je nemogoče povedati, koliko hiš je bilo poplavljenih, saj mnogi občani tega niti niso javljali interventnim službam, ampak so se sami lotili odpravljanja posledic. Interventne službe so zabeležile več kot 40 dogodkov, kjer so posredovale, vseh poplavljenih objektov pa je zagotovo bilo več, je ocenil Špilar.

Ob obilnem deževju so bili na območju ilirskobistriške občine aktivirana civilna zaščita, okoli 90 gasilcev in različni pogodbeni delavci. Civilna zaščita je iz skladišča izdala 4000 protipoplavnih vreč, od tega je bilo napolnjenih zagotovo okoli 3500 vreč, je dejal Špilar.

Medtem so narasle vode na območju občine že v ponedeljek vse odtekle.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar