FinD - Novice - Celjski hotel Turška mačka kupila celjska občina
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.2.2019

Celjski hotel Turška mačka kupila celjska občina

Celje, 05. februarja (STA) - Celjski hotel Turška mačka je konec januarja na drugi javni dražbi kupila celjska občina po izklicni ceni 521.550 evrov. Kot so danes povedali na občini, so se skladno s strategijo nakupa poslovnih prostorov na območju starega mestnega jedra odločili za nakup hotela, uveljavili so tudi predkupno pravico.

Dejali so, da bodo po prevzemu nepremičnine v svojo posest najprej opravili nujna vzdrževalna dela. Zgradba je po oceni občine zaradi dolgoletne hotelirske tradicije pomembna za Celje, zato si bodo prizadevali, da bi v njej ponovno zaživela nekdanja dejavnost.

Celjski mestni svet je na dopisni seji občini dal soglasje za nakup nepremičnine.

Skupaj s hotelom, ki sameva več kot desetletje, je občina kupila tudi vitraž s tremi velikimi kompozicijami na stenah, ki jih je zasnoval akademski slikar Jože Spacal, in dvoje pomičnih vrat. Tržna vrednost hotela je sicer ocenjena na 670.000 evrov.

Hotel Turška mačka, ki stoji v starem mestnem jedru in je v najboljših časih zaposloval 50 delavcev, je najbolj zaslovel med obema vojnama, ko je bil zbirališče znanih Celjanov. Včasih je imel dve zvezdici, namenjen pa je bil predvsem prehodnim gostom. V njem je bilo 24 sob in en apartma.

Objekt je bil v lasti celjskega poslovneža Darka Zupanca, leta 2010 pa ga je v najem vzel Peter Pusser, ki je bil direktor družb Bohor Les in Rogaška Les. Takrat je Pusser načrtoval tudi obnovo hotela, ki je bila ocenjena na 300.000 do 400.000 evrov, a mu je načrt zaradi pomanjkanja finančnih sredstev spodletel.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar