FinD - Novice - Mariborsko podjetje WVterm pristalo v stečaju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.2.2019

Mariborsko podjetje WVterm pristalo v stečaju

Maribor, 05. februarja (STA) - Mariborsko sodišče je v ponedeljek uvedlo stečajni postopek nad tamkajšnjim podjetjem WVterm, ki je zadnja leta nadaljevalo proizvodnjo toplovodnih kotlov in jeklenih konstrukcij na območju nekdanje družbe TVT Boris Kidrič na Studencih. Sodišče je za stečajno upraviteljico imenovalo Romano Kruhar Puc, upnike pa pozvalo k prijavi terjatev.

Zaradi stečaja bo brez dela ostalo 55 delavcev, kot danes piše Večer, pa se je podjetje v težavah znašlo potem, ko so konec lanskega leta ostali brez naročil, zaradi dolgov v preteklosti pa postali insolventni. Podjetje je bilo sicer v lasti nemške družbe NRG Group, slednja pa ni mariborske družbe ni želela dokapitalizirati.

Predlog za stečaj je vložilo vodstvo podjetja, potem ko tudi z novimi potencialnimi lastniki niso našli skupnega jezika. Direktor Uroš Fonovič je za Večer povedal, da si še vedno želijo ohraniti zdravo jedro, a bo odločitev v rokah stečajne upraviteljice. Delavcem, ki so od začetka tedna na čakanju, so ostali dolžni januarsko plačo, medtem ko so jim akontacijo decembrske izplačali v dveh obrokih.

Pomoč delavcem je že ponudil podravski sindikat SKEI, po besedah njegovega predsednika pa gre predvsem za strojnike, ki so v regiji zelo iskani, zato večina verjetno težav z iskanjem nove službe ne bo imela.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar