FinD - Novice - Rusko gospodarstvo lani z 2,3-odstotno rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.2.2019

Rusko gospodarstvo lani z 2,3-odstotno rastjo

Moskva, 04. februarja (STA) - Rusko gospodarstvo je lani zraslo za 2,3-odstotka, kar je 0,7 odstotne točke več kot predlani ter več od predvidevanj ruske vlade in Mednarodnega denarnega sklada (IMF), poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vrednost BDP je lani znašala 103.600 milijard rubljev (1380 milijard evrov).

Gospodarsko ministrstvo je napovedovalo 1,8-odstotno rast, IMF pa 1,7 odstotno. Višja rast od pričakovanj po mnenju analitikov dokazuje dobro okrevanje Rusije po recesiji, ki jo je prizadela v letih 2015 in 2016.

Eden ključnih dejavnikov višje rasti je bila močna rast v gradbenem sektorju, precej so prispevali tudi dobri rezultati turističnega sektorja zaradi svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga je lani gostila Rusija.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ob koncu lanskega decembra na tradicionalni letni novinarski konferenci izrazil željo, da bi bilo rusko gospodarstvo med petimi najmočnejšimi na svetu, česar je po njegovem mnenju tudi sposobno. "Gospodarsko moramo vstopiti v novo ligo," je dejal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar