FinD - Novice - Vlada v celoti uresničuje zaveze iz dogovora o višini povprečnine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.2.2019

Vlada v celoti uresničuje zaveze iz dogovora o višini povprečnine

Ljubljana, 01. februarja (STA) - Ministrstvo za javno upravo je ob pobudah lokalnih skupnosti za ponovno zvišanje povprečne sporočilo, da so vsa tri združenja občin z vlado podpisala dogovor o višini povprečnine za letos in ga ocenila kot soliden kompromis. Zaveze, ki izhajajo iz omenjenega dogovora, pa vlada v celoti uresničuje, so zagotovili na ministrstvu.

Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, dogovor vključuje zavezo, da bodo občine in vlada ob polletju ocenile učinke zvišanja plač v javnem sektorju na stanje občinskih financ.

Pomembna pa je tudi zaveza, da bo delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov domala vseh vladnih resorjev in občinskih združenj, pregledala celotno področje obveznih nalog občin in vse zakonodaje s področja lokalne samouprave in pripravila konkretne ukrepe za zmanjšanje stroškov občin.

Vlada je v četrtek delovno skupno tudi imenovala, po napovedih ministrstva pa bo ta nemudoma začela z delom. "Tako vlada v celoti uresničuje zaveze, ki izhajajo iz dogovora o višini povprečnine za leto 2019," so še zapisali.

Po današnji seji predsedstva Združenja občin Slovenije so namreč župani pozvali vlado, naj ob rebalansu državnega proračuna pristopi k povišanju povprečnine za občine. Da bi država morala čim prej zagotoviti dodatna sredstva za pokrivanje plač v javnem sektorju in zato dvigniti višino povprečnine, so prepričani tudi v Skupnosti občin Slovenije. Pričakovanje, da se bodo ponovno usklajevali o višini povprečnine, pa so v skupnosti občin že izrazili po prvi seji predsedstva po lokalnih volitvah sredi januarja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar