FinD - Novice - Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih v območju evra in EU lani narasle
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

4.2.2019

Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih v območju evra in EU lani narasle

Luxembourg, 04. februarja (STA) - Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih v območju evra in EU so decembra na mesečni ravni upadle za 0,8 odstotka. V medletni primerjavi so v državah z evrom narasle za tri odstotke, v uniji pa za 3,1 odstotka. V celotnem letu 2018 so v območju z evrom cene narasle za 3,2 odstotka, v EU pa za 3,6 odstotka, kažejo podatki Eurostata.

V Sloveniji so cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih po podatkih Eurostata decembra na mesečni ravni stagnirale, na letni pa narasle za 1,3 odstotka.

Na mesečni ravni so med državami članicami, za katere je evropski statistični urad imel podatke, največje padce beležile Danska (-3 odstotke), Grčija (-2,3 odstotka) in Belgija (-2,1 odstotka), največjo rast pa Latvija (+0,7 odstotka), Irska (+0,3 odstotka) in Estonija (+0,2 odstotka).

Na letni ravni pa so najbolj narasle v Estoniji (+9,2 odstotka), Latviji (+7,3 odstotka) in Belgiji in Danskem (+7,1 odstotka), najbolj pa so upadle na Irskem (-0,4 odstotka) in v Grčiji (-0,1 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar