FinD - Novice - Slovenske železnice nakup vozovnic omogočile prek mobilne aplikacije
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.2.2019

Slovenske železnice nakup vozovnic omogočile prek mobilne aplikacije

Ljubljana, 01. februarja (STA) - Slovenske železnice od srede omogočajo nakup vozovnic za vlak tudi preko mobilne aplikacije. Hkrati so posodobili tudi spletno trgovino za nakup vozovnic, ki so jo predstavili konec lanskega leta.

Nova aplikacija je za enkrat na voljo za operacijska sistema Android in iOS. Zaradi zagotavljanja varnosti mobilnih plačil je pri Androidu zahtevana različica 4.4 KitKat ali višja, pri iOS pa različica 9.0 ali višja.

Vozovnico je možno plačati s plačilnimi karticami Mastercard, Maestro ter Visa in s plačilnim sistemom Moneta. Nakup enosmernih in povratnih vozovnic z mobilno aplikacijo trenutno poteka v anonimnem načinu, tako kot pri spletnem, zato so na voljo zgolj neimenske splošne vozovnice za odrasle ter vozovnice za otroke do 6 let in od 6 do 12 let.

Po uspešno opravljenem nakupu se vozovnica prikaže v zavihku Moje vozovnice. Klik na izbrano vozovnico prikaže podatke o vozovnici (relacija, datum potovanja, razred, cena in ID vozovnice), vozovnica pa je AZTEC črtna koda, ki jo uporabnik lahko odpre ali aktivira s klikom nanjo. Povsem na dnu je omogočeno tudi shranjevanje računa vozovnice. Ko dan uporabe vozovnice poteče, se ta shrani v zavihku Arhivirane.

Slovenske železnice nameravajo tako spletno trgovino kot tudi mobilno aplikacijo v prihodnje še posodabljati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar