FinD - Novice - Prvi delavci prek telefona že obveščeni o neplačanih prispevkih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.2.2019

Prvi delavci prek telefona že obveščeni o neplačanih prispevkih

Ljubljana, 01. februarja (STA) - Finančna uprava RS (Furs) je prvim uporabnikom mobilne aplikacije za eDavke januarja že poslala obvestilo o neplačanih prispevkih za socialno varnost. Obvestilo so prejeli tisti, ki so se v aplikacijo prijavili do 9. januarja. Tiste, ki so se prijavili po tem datumu, bodo začeli obveščati s februarjem.

Kot so danes sporočili iz Fursa, so pregledali stanje na 9. januar in tistim posameznikom, ki so se do takrat prijavili v mobilno aplikacijo in v preteklem mesecu niso imeli obračunanih in/ali plačanih omenjenih prispevkov, na njihove telefone poslali obvestilo.

Do 9. januarja se je v mobilno aplikacijo registriralo 4840 posameznikov, od teh pa jih je 40 prejelo obvestilo.

Ostali, ki so se v aplikacijo prijavili po tem datumu, takšnih je bilo do 31. januarja 20.358, so dobili obvestilo, da jih bodo o morebitnih neobračunanih ali neplačanih prispevkih začeli obveščati prihodnji mesec.

"Finančna uprava RS bo torej vsak mesec obveščala uporabnike mobilne aplikacije eDavki o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost," so navedli.

Delavci lahko v aplikaciji z nekaj kliki pridobijo informacijo o obračunanih in plačanih prispevkih za socialno varnost tudi za pretekla obdobja.

Aplikacija ima sicer skoraj 30 funkcionalnosti, med drugim lahko zavezanci prejemajo obvestila o svojih obveznostih in pravicah, npr. o izteku roka plačila določenega davka, ali prejmejo predizpolnjen obrazen za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane.

Furs sporoča, da se njihove pristojnosti v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost niso spremenile - Furs v primeru nepredložitve obračuna delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar