FinD - Novice - Kemis ob ponovnem zagonu proizvodnje odpira vrata
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

1.2.2019

Kemis ob ponovnem zagonu proizvodnje odpira vrata

Vrhnika, 01. februarja (STA) - Vrhniški Kemis bo ob ponovnem zagonu polne proizvodnje danes odprl vrata novinarjem, pripravljajo ogled objekta in nadgradnje na področju požarne varnosti. S poslovanjem Kemisa v enakem obsegu kot pred požarom leta 2017 se sicer ne strinjajo prebivalci Vrhnike in njihov župan.

Kemis je proizvodnjo zaustavil po požaru maja 2017, v teh dneh pa naj bi ponovno stekla v polnem obsegu. V podjetju so namreč sredi januarja zaključili drugo fazo sanacije.

"Izpolnili smo vse pogoje iz okoljevarstvenega dovoljenja in glede na to, da inšpekcijski pregledi med izvajanjem sanacije niso ugotovili kršitev zakonodaje, bomo v sklopu naše dejavnosti začeli dovažati na lokacijo Kemisa tudi trdne odpadke, ki jih bomo pripravili za prevzem pri končnih predelovalcih in odstranjevalcih odpadkov," so zapisali pred dnevi.

Kemis je s svojo namero na sestanku obvestil novega župana vrhniške občine Daniela Cukjatija, a tako občina kot prebivalci delovanju Kemisa še naprej nasprotujejo, je poročalo več medijev. Vrhničani želijo tudi sestanek z okoljskim ministrom Juretom Lebnom, ki pa je v preteklosti že dejal, da v primeru boljšega nadzora nad izvajanjem okoljevarstvenih soglasij Kemis lahko ostane, kjer je.

Kemis se je sicer znašel tudi pod plazom obtožb Občine Moravče, da je na območje Termita v Moravško dolino dovažal nevarne odpadke, nastale v okviru sanacije požara leta 2017. V podjetju očitke zavračajo in poudarjajo, da so nevarne odpadke prepeljali na odstranitev v tujino, kar dokazuje tudi dokumentacija.

Leben je v tem primeru odredil inšpekcijski pregled terena in nova merjenja. Inšpekcijski nadzor ni pokazal nepravilnosti, rezultatov meritev pa še ni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar