FinD - Novice - Stavkovne aktivnosti v Metalu Ravne na začasnem mirovanju
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.1.2019

Stavkovne aktivnosti v Metalu Ravne na začasnem mirovanju

Ravne na Koroškem, 30. januarja (STA) - Sindikat Skei v družbi Sij Metal Ravne po lanski opozorilni stavki in napovedih morebitne generalne stavke vidi napredek v pogovorih z vodstvom družbe. Zato je stavkovni odbor Skei Metal sklenil, da bo stavka, dokler potekajo pozitivne aktivnosti o novem plačnem sistemu, o dopolnitvah kolektivne pogodbe in o nagrajevanju, na "začasnem mirovanju".

Sindikat kovinske in elektroindustrije Slovenije (Skei), ki si prizadeva za boljše plačilo zaposlenih v družbi Slovenska industrija jekla (Sij) Metal Ravne, je v današnje pisnem sporočilu za javnost zapisal, da je podal soglasja za redna in izredna napredovanja zaposlenih znotraj plačilnih razredov za leto 2019, ki bodo izvedena februarja. Prednost pri napredovanju bodo imeli zaposleni na proizvodnih in deficitarnih delovnih mestih ter zaposleni z najnižjimi osnovnimi plačami, so navedli v Skei.

Hkrati potekajo pogajanja za dopolnitev podjetniške kolektivne pogodbe, pri čemer Skei pričakuje, da bodo do skupnih rešitev prišli v februarju.

Glede glavne stavkovne zahteve, to je novega plačnega sistema, pa so pogovori v polnem teku. V sindikatu poudarjajo, da je projekt, ki zajema vse elemente modernega plačnega sistema, zelo zahteven. Po podatkih sindikata je projekt zastavljen tako, da je njegova izvedba možna do 1. julija letos, "če bodo vodstveni in vodilni zaposleni resno pristopili k izvedbi".

"Nov plačni sistem nam mora povrniti zaupanje, da zadržimo in privabimo nove sodelavce, ki jim bo naš poklic zopet privlačen in zanimiv," so ob tem zapisali v sindikatu Skei Metal.

Podjetje izvaja tudi variabilno nagrajevanje zaposlenih po smernicah uprave skupine Sij. Kot so navedli v podjetniškem sindikatu, je sindikat za januar že podal soglasje za izplačilo, dogovarjanja si želi tudi v prihodnje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar