FinD - Novice - Sberbank v Davosu o prodaji Agrokorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.1.2019

Sberbank v Davosu o prodaji Agrokorja

Zagreb/Davos, 24. januarja (STA) - Prvi podpredsednik ruske Sberbank Aleksandar Vedjakin je danes na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu novinarjem znova potrdil, da načrtujejo prodajo 39,2-odstotnega deleža v hrvaški družbi Agrokor v prvi polovici leta. Medtem izredna uprava koncerna pričakuje, da bo dogovorjeno poravnavo uveljavila v prvih treh mesecih.

Izredna uprava koncerna skuša tudi refinancirati 1,1 milijarde evrov vredno posojilo roll-up, v katerem so poleg Sberbank sodelovali ruska VTB banka, ameriški sklad Knighthead in banka Unicredit. Obremenjujoče posojilo s 14-odstotnimi obresti namerava refinancirali do sredine tega leta.

Sberbank je prodajo svojega deleža napovedala pred časom, svetovalec predsednika uprave ruske Sberbank Maksim Poletajev pa je v začetku decembra lani potrdil, da so dobili nekaj ponudb. Interes naj bi izrazili različni skladi iz ZDA, Kanade in Združenega kraljestva. Povedal je, da so z različnimi investitorji, tudi s Kitajske in arabskih držav, začeli pogovore o refinanciranju Agrokorjevih dolgov.

Po mnenju nekaterih hrvaških medijev si je Vedjakin z današnjimi izjavami oz. Sberbank skrčila manevrski prostor v pogajanjih za najboljšo ceno za delnico družbe. Kupci bi namreč lahko to ocenili, da se jim s prodajo mudi. Po drugi strani pa jim prodajalec lahko sporoča, da kdor prvi pride, prvi melje, ugotavljajo v spletni izdaji Jutarnjega lista.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar