FinD - Novice - V novomeškem stanovanjskem naselju Podbreznik naprodaj zadnja Imosova zemljišča
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.1.2019

V novomeškem stanovanjskem naselju Podbreznik naprodaj zadnja Imosova zemljišča

Ljubljana/Novo mesto, 14. januarja (STA) - Stečajna upraviteljica družbe Imos Ljubljana v stečaju Branka Remškar je na spletni strani Ajpesa v petek objavila vabilo k nezavezujočemu dajanju ponudb za še neprodane nepremičnine oz. še nepozidana zemljišča v novomeškem stanovanjskem naselju Podbreznik. Rok za oddajo ponudb preteče dva meseca po objavi vabila.

Remškarjeva je za STA povedala, da gre za še nepozidana zemljišča z izboljšavami, ki skupaj z vsemi obveznostmi in pravicami iz sklenjenih pogodb, komunalnih prispevkov ter drugih pravnih aktov v zvezi z navedenimi zemljišči še sodijo v projekt Podbreznik.

Po prvotnem načrtu naj bi na teh oz. v Podbrezniku končali izgradnjo poslovne cone, zgradili naj bi še nekaj stanovanjskih objektov in vmes še individualnih gradenj.

Sicer pa so omenjena zemljišča projekta Podbreznik - tega je Imos želel razviti do konca, a ga je pri tem prehitel stečaj - zadnje še neprodano večje premoženje Imosa Ljubljana v stečaju, je še povedala Remškarjeva.

Kot navaja vabilo, izhodiščna cena pri dajanju ponudb za zemljišča v Podbrezniku ni določena, obveznost stečajnega dolžnika skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno, pa je izključena.

Novomeško naselje Podbreznik pri Češči vasi so z odprtjem prvih treh stanovanjskih blokov odprli leta 2008, takrat pa so se v stanovanja, ki jih je Imos zgradil s sovlagatelji, z Nacionalnim stanovanjskim skladom in novomeško družbo Zarja, vselili prvi stanovalci.

Kot je ob odprtju napovedal direktor Imosa in predsednik njegove uprave Branko Kastelic, naj bi v Podbrezniku na robu Novega mesta zraslo tudi trgovsko središče, razmišljali so še o gradnji doma starejših, novomeška občina pa je napovedala odprtje otroškega vrtca.

Vse to se do zdaj ni zgodilo, ob stanovanjskih blokih pa sta zrasla poslovni inkubator in poslovna cona. V soseščini Podbreznika je tudi kolesarski velodrom, ki ga Mestna občina Novo mesto prenavlja v športni vadbeni center ter ob njem načrtuje še plavalni bazen.

Več življenja naj bi v Podbreznik, ki je zdaj predvsem spalno naselje, prinesla načrtovana brv, ki ga bo povezala z nasprotnim bregom Krke oz. z območjem novomeške Irče vasi in Broda.

Za gradnjo brvi v Irči vasi so po zadnjih podatkih novomeške občine končali parcelacijo, do konca februarja pa pričakujejo rešitev zadnjega problema z lastništvom potrebnih zemljišč.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar