FinD - Novice - Evropske borze uvodoma z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.1.2019

Evropske borze uvodoma z rastjo

Frankfurt/Pariz/London, 08. januarja (STA) - Vodilne evropske borze so današnje trgovanje začele s pozitivnimi gibanji. Te narekuje optimizem med vlagatelji, ki upajo, da bosta delegaciji ZDA in Kitajske na dvodnevnem srečanju v Pekingu dosegli napredek v trgovinskih pogovorih med državama, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Poleg tega na trg pozitivno vplivajo besede predsednika ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed) Jeroma Powella iz prejšnjega tedna, da se Fed zaveda tveganj v gospodarstvu in da bo fleksibilna pri vprašanju zvišanja ključne obrestne mere. To je pregnalo strahove vlagateljev, da bo nadaljnje višanje obrestne mere škodilo ameriškemu gospodarstvu.

Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 se je do okoli 10. ure zvišal za 0,83 odstotka. V Parizu je indeks CAC 40 doslej pridobil 0,88 odstotka, v Frankfurtu indeks DAX 0,68 odstotka in v Londonu indeks FTSE 100 0,62 odstotka vrednosti.

Medtem tečaj evra v primerjavi z dolarjem drsi navzdol. Na borzi v Frankfurtu so ob 10. uri z evrom trgovali po tečaju 1,1321 dolarja, kar tik nad izhodiščem. Evropska centralna banka je referenčni tečaj evra v torek postavila pri 1,1455 dolarja oz. 0,18 odstotka nižje kot v ponedeljek.

Evropske borze sledijo pretežno pozitivnim gibanjem azijskih borz. V Tokiu se je indeks Nikkei 225 oblikoval 0,82 odstotka nad izhodiščem. Višje so končale tudi borze v Sydneyju (+0,68 odstotka), Singapurju (+0,69 odstotka) in Hongkongu (+0,15 odstotka), nižje pa borzi v Seulu (-0,58 odstotka) in Šanghaju (-0,26 odstotka).

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar