FinD - Novice - Slovenska podjetja z Amcham v ZDA
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

7.1.2019

Slovenska podjetja z Amcham v ZDA

Ljubljana, 07. januarja (STA) - Prebojne inovacije, najnovejše tehnologije, umetna inteligenca, pametne rešitve in kibernetska varnost bodo v osredju Amcham poslovno-razvojne delegacije, ki se danes odpravlja v ZDA. 16-članska delegacija se bo do sobote mudila v Washingtonu in Las Vegasu.

Delegacijo šesto leto zapored pripravlja ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (Amcham Slovenija) v sodelovanju z javno agencijo Spirit Slovenija. Osrednja tema tokratne poti je Future-Fit - pripravljeni na prihodnost.

16-članska delegacija bo obisk začela v ameriški prestolnici Washington. Tam bodo obiskali ameriško gospodarsko zbornico, podjetje SpaceX, Honeywell Technology Center, Arlington Economic Development ter Lockheed Martin Space Center. Zvečer bo na slovenskem veleposlaništvu v Washingtonu srečanje s Slovenci v ZDA in tistimi, ki so povezani s Slovenijo.

V sredo bo delegacija odpotovala v Las Vegas, kjer bodo imeli udeleženci tri dni časa za obisk največjega elektronskega sejma na svetu, Consumer Electronics Show (CES). Ta je že več kot 50 let ključni sejem za predstavitev največjih svetovnih inovacij in prebojnih idej. Spoznali bodo tudi novosti na področju kibernetske varnosti in se spoznali z varovanjem ključnih poslovnih podatkov podjetij pred tveganji.

Na sejmu se bo predstavilo približno 3900 razstavljavcev, organizatorji pa pričakujejo več kot 200.000 udeležencev.

"Z Amcham poslovno-razvojno delegacijo želimo odpreti vrata, omogočiti vpogled v najboljša podjetja na svetu in v njihov način razmišljanja. Predvsem pa omogočiti slovenskim podjetjem izmenjavo idej in najboljših praks," je pojasnila vodja za mednarodno sodelovanje in vodja delegacij v zbornici Vida Dolenc Pogačnik.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar