FinD - Novice - Družini prijaznih postalo še 24 podjetij in organizacij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.11.2018

Družini prijaznih postalo še 24 podjetij in organizacij

Ljubljana, 30. novembra (STA) - Ekvilib inštitut je podelil certifikate Družini prijazno podjetje 24 podjetjem, od tega sta dve podjetji prejeli osnovni, 22 pa polni certifikat. Današnja podelitev je sovpadala z akcijo Dan Delo Družina, ko v inštitutu podjetja, organizacije in njihove zaposlene spodbujajo, da gredo pravočasno, torej po vseh oddelanih urah, domov.

Kot so sporočili iz Ekvilib inštituta, sta nova nosilca osnovnih certifikatov Družini prijazno podjetje Iskratel in Prva osebna zavarovalnica. Polne certifikate pa so prejeli Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, Dars, Elektro Celje, Elektro Maribor, Generali zavarovalnica, Grieshaber logistika, Mlekarna Celeia, Psihiatrična bolnišnica Begunje, Sberbank banka, Skupina Kolektor, Splošna bolnišnica Jesenice, Terme Maribor, Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča in Žale.

Certifikat Družini prijazno podjetje je po pojasnilih inštituta princip organizacijskega upravljanja, "ki zagotavlja kratkoročne in dolgoročne pozitivne učinke usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih". Ti se, kot so zapisali, med drugim kažejo v zmanjšanju fluktuacije, kvote bolniških odsotnosti, kvote nege, števila nezgod ter večanju zadovoljstva, motivacije in pripadnosti zaposlenih, kar prinaša jasne pozitivne ekonomske učinke.

Do danes se je v projekt certificiranja vključilo že preko 260 slovenskih podjetij in organizacij. Ekvilib Inštitut sicer certifikat Družini prijazno podjetje podeljuje skupaj z ministrstvom za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar