FinD - Novice - Na konferenci Eurocities nagrajena Ljubljana in njen projekt RogLab
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.11.2018

Na konferenci Eurocities nagrajena Ljubljana in njen projekt RogLab

Edinburgh, 30. novembra (STA) - Na letni konferenci Eurocities v Edinburghu na Škotskem so v četrtek podelili nagrade za izjemne dosežke na področju aktivnosti, ki izboljšujejo kakovost življenja meščanov. Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (Mol), je nagrado v kategoriji Inovativnost prejel njihov projekt RogLab, pilotni projekt za bodoči kreativni Center Rog.

Projekt RogLab je ustvarjalno vozlišče, polno opreme za prototipiranje, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Naslavlja tovarno Rog, nekdaj pomembno industrijsko središče, ki se bo po načrtih občine prelevilo v sodoben ustvarjalni prostor.

Skupaj s 40 lokalnimi in mednarodnimi partnerji oblikovalcem, umetnikom in podjetnikom RogLab nudi opremo in tehnično pomoč pri izvedbi inovativnih zamisli. Mnogi med njimi se osredotočajo na izzive, ki jih prinaša življenje v urbanem okolju, in na pereče družbene probleme, so pojasnili v Molu.

V šestih letih delovanja je RogLab gostil že več kot 4500 uporabnikov, med njimi 70 odstotkov žensk, v izobraževalni program pa je letno vključenih več kot 200 otrok.

"S pomočjo RogLaba v malem merilu preizkušamo načine dela, ki bi lahko postali osrednji del bodoče revitalizirane tovarne Rog. Ta bo tako z inovativnostjo in izvirnostjo ponovno služila ustvarjalnemu, podjetniškemu duhu Ljubljane," so prepričani v občini.

V finalnem izboru za nagrado sta bila poleg Ljubljane še Düsseldorf in Strasbourg. Ljubljana je nagrado organizacije Eurocities dobila že leta 2013, in sicer v kategoriji Pametno bivanje za projekt Zagotavljanje varnosti in enakih možnosti v prometu za otroke in osebe z oviranostmi.

Mrežo mest Eurocities so leta 1986 ustanovili župani šestih velikih evropskih mest - Barcelone, Birminghama, Frankfurta, Lyona, Milana in Rotterdama. Danes je vanjo vključenih več kot 130 največjih evropskih mest ter 40 partnerskih mest, v katerih živi 130 milijonov ljudi. Ljubljana je članica mreže od leta 1995, od leta 2015 pa tudi članica izvršnega odbora.

Novembra lani je letno konferenco Eurocities gostila Ljubljana, v ospredju je bilo krožno gospodarstvo. Udeležilo se je je več kot 600 delegatov iz 120 evropskih mest, med katerimi je bilo kar 60 županov in podžupanov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar