FinD - Novice - Žiher hiše z novo proizvodno halo v Ormožu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

30.11.2018

Žiher hiše z novo proizvodno halo v Ormožu

Ormož, 30. novembra (STA) - Podjetje Žiher hiše, ki zaposluje okoli 90 ljudi in se ukvarja z gradnjo montažnih hiš, danes zaradi rasti podjetja in povečanega obsega dela v Ormožu odpira novo proizvodno halo. Kot so za STA pojasnili v podjetju, je naložba vredna 1,7 milijona evrov, za njo so zagotovili polovico lastnega denarja, ostalo so financirali s kreditom.

Družinsko podjetje, ki je svoja vrata odprlo že leta 1983, v Ljubljani pa imajo od leta 2011 tudi svoj razstavni salon montažnih hiš in parketov, bo s pomembno naložbo pridobilo boljše možnosti za lastno proizvodnjo montažnih hiš, s čimer bodo povečali proizvodne zmogljivosti in pridobili dodatne skladiščne prostore.

Z investicijo so si povečali tudi možnosti širitve na tuje trge, predvsem ciljajo na Nemčijo, to pa bo, kot dodajajo v podjetju s sedežem v Moškanjcih, omogočilo dodatno zaposlovanje.

Žiher hiše so lani beležile dobrih 8,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, leto pa so sklenili z 230.000 evro čistega dobička. Kot poudarjajo ob tem, v zadnjih treh letih beležijo rast prihodkov za okoli 30 odstotkov, v prihodnjih letih pa načrtujejo dodatno zmerno rast proizvodnje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar