FinD - Novice - Vlada imenovala Majo Bednaš za v. d. direktorice Umarja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.11.2018

Vlada imenovala Majo Bednaš za v. d. direktorice Umarja

Ljubljana, 29. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji za vršilko dolžnosti direktorice Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) imenovala Majo Bednaš. Njen mandat bo trajal do imenovanja novega direktorja oziroma najdlje do 5. junija prihodnje leto, so zapisali v sporočilu za javnost po seji vlade.

Bednaševa je na uradu od leta 1998, zadnjih 13 let v funkciji namestnice direktorja. "Dolgoletno delovanje na uradu in vpetost v vse ključne projekte, ki so bili izpeljani v tem času, mi omogočata odličen uvid v delo urada, zato se bodo začrtani projekti in aktivnosti nemoteno nadaljevali tudi v prihodnje," je imenovanje za vršilko dolžnosti komentirala Bednaševa.

Na mestu vršilca dolžnosti bo zamenjala Boštjana Vasleta, ki je urad vodil dva mandata. Prvič je bil imenovan decembra 2007, drugič pa jeseni 2012. Od konca drugega mandata je bil na tem položaju začasno.

Vasle je kandidat za guvernerja Banke Slovenije, prijavil pa se je tudi na razpis za direktorja Umarja. Premier Marjan Šarec je v sredo ob robu prireditve ob dnevu Zveze društev upokojencev Slovenije dejal, da "bo moral Vasle povedati, kakšni so njegovi cilji, kaj si želi, ker na obeh funkcijah ne bo mogel biti".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar