FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.11.2018

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 28. novembra (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Dobran Božič je z gospodarsko delegacijo na delovnem obisku v Gani. Prvi dan obiska je med drugim nagovoril udeležence slovensko-ganskega poslovnega foruma, na katerem so bili prisotni tudi predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije in osmih slovenskih podjetij. Na forumu je beseda tekla o poslovnem okolju obeh držav in možnostih nadgradnje gospodarskega sodelovanja in predvsem glede investiranja v Gano, so sporočili z ministrstva.

Cetis je po novem 100-odstotni lastnik podjetja EGP z Škofje Loke. Na podlagi kupoprodajne pogodbe, ki jo je v torek sklenil z obvladujočo družbo MSIN, je namreč pridobil še 2867 navadnih delnic Embalažno grafičnega podjetja z oznako EGPR, kar predstavlja 8,22 odstotka vseh delnic in prišel do 100-odstotnega lastnika EGP, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Cetisa.

Skupine KD Group je med januarjem in septembrom ustvarila 243,1 milijona evrov čistih prihodkov, kar je šest odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Čisti dobiček je skupina, kot so objavili na spletnih straneh Ljubljanske borze, povečala za 36 odstotkov na 3,3 milijona evrov. Matična družba KD Group pa je v enakem obdobju prihodke povečala za devet odstotkov na 12,3 milijona evrov. Družba je imela za okrog 900.000 evrov čiste izgube, medtem ko je enako obdobje lanskega leta končala s 5,1 milijona evrov čistega dobička.

Skupina KD pa je v prvih devetih mesecih leta ustvarila 1,9 milijona evrov čistega dobička, kar je 67 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Kot so zapisali v danes objavljenem poslovnem poročilu, so prihodki na letni ravni upadli za šest odstotkov na 242,6 milijona evrov. Dobiček pred davki pa je skupina povečala na šest milijonov evrov, potem ko je bil lani pri 2,9 milijona evrov. Družba KD pa je devetmesečje zaključila z 1,35 milijona evrov čiste izgube, kar je pol milijona več kot pred letom dni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar