FinD - Novice - Predlog glede katastrskega dohodka končal pot v DZ
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.11.2018

Predlog glede katastrskega dohodka končal pot v DZ

Ljubljana, 28. novembra (STA) - DZ je danes s 25 glasovi za in 39 proti sklenil, da predlog SDS za spremembo zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka, po kateri bi 40 odstotkov katastrskega dohodka v davčni osnovi, kot je za lani predvidelo prehodno obdobje, ostal trajen ukrep, ni primeren za nadaljnjo obravnavo.

Julija 2016 sprejeta novela zakona o ugotavljanju katastrskega dohodka predvideva, da se v letu 2017 v davčno osnovo katastrski dohodek in pavšalna ocena dohodka na čebelji panj pripišeta v vrednosti 40 odstotkov, letos v višini 55 odstotkov, v letu 2019 v višini 75 odstotkov, z letom 2020 pa v višini 100 odstotkov.

Prvopodpisani pod predlog novele zakona Tomaž Lisec (SDS) je danes pojasnil, da želijo v poslanski skupini SDS s predlogom novele to spremeniti in doseči "pravične in razumne, po domače povedano zmerne davčne obremenitve slovenskih kmetov, ki se najlažje doseže z znižanjem katastrskega dohodka".

V večini koalicijskih poslanskih skupin so že v predstavitvi stališč napovedali, da sprememb zakona ne bodo podprli, prav tako so jim nasprotovali v Levici. So mu pa podporo poleg v SDS izrekli v NSi in SNS.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar