FinD - Novice - Opozorilna stavka v treh družbah Sija na Ravnah na Koroškem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.11.2018

Opozorilna stavka v treh družbah Sija na Ravnah na Koroškem

Ravne na Koroškem, 29. novembra (STA) - Sindikat Skei danes med 13. in 15. uro organizira opozorilno stavko v treh družbah skupine Slovenska industrija jekla na Ravnah na Koroškem, v družbah Metal, Ravne Systems in Zip center. Skei stavko organizira, ker z vodstvi družb ni zbližal stališč glede zahtevanega zvišanja plač. Če opozorilna stavka ne bo zalegla, napovedujejo generalno stavko.

V koroški regijski organizaciji Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije (Skei) so prepričani, da dobro poslovanje podjetij omogoča delodajalcem, da delavcem namenijo boljše plačilo.

A ker z vodstvi treh družb skupine Slovenska industrija jekla (Sij) sindikat doslej ni zbližal stališča glede zahtev, danes organizira opozorilno stavko v omenjenih družbah, ki skupaj zaposlujejo okoli 1700 delavcev.

V družbi Sij Metal, kjer pripravljajo nov plačni sistem, Skei zahteva dvig plač v višini 120 evrov bruto za produktivnost za vse delavce, ki so vezani na kolektivno pogodbo, in sicer do uveljavitve novega plačnega sistema. Tega naj bi uvedli spomladi prihodnje leto.

V družbi Sij Ravne Systems sindikat zahteva, da se najnižje osnovne bruto plače s 1. decembrom izenačijo z minimalnimi plačami in da se najkasneje do 1. februarja 2019 vse plače dodatno dvignejo za najmanj pet odstotkov.

V invalidskem podjetju Sij Zip center pa Skei zahteva, da se s 1. decembrom najnižje osnovne bruto plače izenačijo z minimalno plačo oz. da se izplača dodatek za produktivnost v višini 120 evrov bruto do uveljavitve novega plačnega sistema. V vseh treh družbah delavci pričakujejo tudi izplačilo božičnice v dogovorjenem znesku.

V skupini Sij menijo, da opozorilna stavka ni potrebna, ter da glede na dosedanjo pripravljenost na dialog, predstavljena dejstva o poslovanju omenjenih treh družb, kadrovske projekte v teku in glede na ponujene rešitve tudi ni upravičena.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar