FinD - Novice - Z lažnimi pošiljkami ogoljufal več samostojnih podjetnikov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.11.2018

Z lažnimi pošiljkami ogoljufal več samostojnih podjetnikov

Ljubljana, 28. novembra (STA) - Ljubljanski policisti so minuli teden odvzeli prostost 28-letnemu osumljencu, ki je v septembru ogoljufal več kot 70 samostojnih podjetnikov, ko jim je preko lažnega podjetja po pošti poslal pisemske pošiljke z odkupnino in si tako pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 4737 evrov. Preiskovalni sodnik je za 28-letnika odredil pripor.

Po ugotovitvah policistov policijske postaje Ljubljana Vič, je 28-letnik konec avgusta z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi v imenu lažno registrirane družbe Xelio Icc sklenil pogodbo z družbo, ki se ukvarja s poštnimi storitvami. Osumljeni je nato 4. septembra v poštno-logističnem centru v Ljubljani prek lažne družbe oddal 354 paketov. Ogoljufal je 79 samostojnih podjetnikov, ki so plačali odkupnino v višini 59,97 evra, medtem ko je bilo 275 pošiljk umaknjenih iz pošiljanja.

Kot so še navedli na Policijski upravi Ljubljana, je osumljenec naslovnike zavedel s pošiljko, ki je bila opremljena z rdečim napisom "strogo zaupno", in navedbo zaupanja vrednega organa, ki dejansko pošilja določene zahteve v zvezi z opravljanjem samostojne obrti. Prejemniki pisemskih pošiljk so bili samostojni podjetniki iz vse Slovenije.

Kot pošiljatelj paketa je bil naveden Davčni in pravni institut.EU z naslovom Cesta v Mestni log 55, 1000 Ljubljana, ki po ugotovitvah policistov tako kot omenjena družba Xelio Icc ne obstaja. V pošiljki so naslovniki prejeli "doživljenjski dostop" do spletnega mesta www.pogodba.org.

V hišni preiskavi na podlagi odredbe sodišča so policisti zasegli več elektronskih naprav in nosilcev podatkov, USB ključke, tablični računalnik in mobilni telefon. Osumljenca so s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za tovrstna dejanja so 28-letnik že obravnavali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar