FinD - Novice - Borze v ZDA in Evropi v znamenju rasti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.11.2018

Borze v ZDA in Evropi v znamenju rasti

New York, 26. novembra (STA) - Večina borz v ZDA in Evropi je danes v znamenju v rasti, ki jo pogajanja nedeljski dogovor EU in Velike Britanije o brexitu in današnje sporočilo iz Italije, da bi lahko zmanjšala za prihodnje leto načrtovan proračunski primanjkljaj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vlagatelje v Evropi je uvodoma v nov dan spodbudil dogovor med EU in Združenim kraljestvom, k dobremu razpoloženju je prispeval tudi podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio, ki je dejal, da je Italija pripravljena zmanjšati načrtovani proračunski primanjkljaj. Bruselj je namreč prejšnji teden italijanski proračun zavrnil, ker ta določa, da bo proračunski primanjkljaj prihodnje leto predstavljal 2,4 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), potem ko je prejšnja italijanska vlada predvidela primanjkljaj v višini 0,8 odstotka BDP.

Oboje odmeva tudi v ZDA, kjer je bil industrijski indeks Dow Jones po okoli 15 minutah po odprtju borze 1,56 odstotka višje kot v petek. Tehnološki indeks Nasdaq je pridobil 1,82 odstotka, širši indeks S&P 500 pa 1,16 odstotka vrednosti.

V Evropi je medtem indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx doslej pridobil 1,12 odstotka. Indeks DAX na borzi v Frankfurtu se je zvišal za 1,39 odstotka, indeks FTSE 100 v Londonu 0,94 odstotka in indeks CAC 40 v Parizu 0,91 odstotka.

V Milanu, kjer je borza po sporočilu Di Maia, da bi lahko država zmanjšala za prihodnje leto načrtovan proračunski primanjkljaj, zaradi katerega je Bruselj prejšnji teden zavrnil načrt, najprej beležila več kot triodstotno rast, se je ta zdaj nekoliko umirila - indeks FTSE Italia se je doslej zvišal za 2,69 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar