FinD - Novice - Oktobra večja proizvodnja in poraba elektrike
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.11.2018

Oktobra večja proizvodnja in poraba elektrike

Ljubljana, 26. novembra (STA) - V Sloveniji je bilo oktobra proizvedene 1317 gigavatnih ur (GWh) električne energije, kar je štiri odstotke več kot septembra. Poraba je bila s 1204 GWH prav tako za štiri odstotke večja kot mesec prej, je danes objavil državni statistični urad.

Proizvodnja električne energije v hidroelektrarnah se je zmanjšala za 17 odstotkov. V termoelektrarnah je bila večja za 26 odstotkov, v Nuklearni elektrarni Krško pa je bila večja za tri odstotke.

V nuklearki so proizvedli 38,8 odstotka vse električne energije, v termoelektrarnah 38,4 odstotka, v hidroelektrarnah 21,3 odstotka in v sončnih elektrarnah 1,6 odstotka.

Večji proizvodnji termoelektrične energije je sledila tudi večja poraba goriv v termoelektrarnah. Tako je bila skupna poraba goriv oktobra za 22 odstotkov večja kot septembra in je znašala 5,07 terajoula (TJ). Veliko večino je bilo porabljenega rjavega premoga in lignita, 4,58 TJ ali 18 odstotkov več kot septembra.

Oktobra se je na mesečni ravni povečala tudi oskrba z energenti. Oskrba s kurilnim oljem se je povečala za 48 odstotkov, z zemeljskim plinom za 32 odstotkov, z drugimi naftnimi proizvodi za 26 odstotkov, z utekočinjenim naftnim plinom za 21 odstotkov, z rjavim premogom in lignitom za 20 odstotkov ter s koksom za 14 odstotkov. Zmanjšala se je le oskrba s petrolejskim gorivom za reaktivne motorje, za 49 odstotkov, ter s črnim premogom in antracitom, za tri odstotke.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar