FinD - Novice - Slovenski konzulat v Hannovru za še večje povezovanje podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.11.2018

Slovenski konzulat v Hannovru za še večje povezovanje podjetij

Hannover, 23. novembra (STA) - Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki se mudi na obisku v Nemčiji, se je danes z delegacijo udeležil odprtja slovenskega konzulata v Hannovru. "Krepitev gospodarskih vezi z Nemčijo, ki je naša največja zunanjetrgovinska partnerica, je najpomembnejša naloga gospodarske diplomacije," je poudaril.

Odprtje častnega konzulata Republike Slovenije v Spodnji Saški na sedežu podjetja Tüv Nord pomeni okrepitev vezi med močnim gospodarskim središčem v Nemčiji in Slovenijo. Spodnja Saška je med nemškimi zveznimi deželami na četrtem mestu pri blagovni menjavi, saj Slovenija z njo izmenja 765 milijonov evrov, so sporočili z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Počivalšek se je sestal s slovenskim častnim konzulom in predsednikom uprave Tüv Nord Dirkom Stenkampom ter državnim sekretarjem Spodnje Saške Stefanom Muhlejem. V pogovoru s častnim konzulom sta ugotovila, da je največ potenciala za sodelovanje predvsem na področju mobilnosti, prometa, obnovljivih virov energije in digitalizacije, podrobneje pametnih produktov, novih poslovnih modelov in omrežij.

"Slovenska podjetja imajo zaradi navzočnosti koncernov v Nemčiji velik interes za vstop v njihove dobaviteljske verige in predstavitev inovativnih rešitev slovenskih podjetij. Zato smo v Nemčijo peljali tudi predstavnico Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva ACS+ Tanjo Mohorič, saj podjetja iz tega avtomobilskega grozda v Nemčijo izvozijo kar dve petini svojih izdelkov," je povzel minister.

Tako so v četrtek v Berlinu, danes pa v Hannovru predstavili projekt Edison, strateški mobilnostni projekt Slovenije in širše regije. Ta projekt bo namreč regijo oblikoval kot laboratorij zelene mobilnosti prihodnosti, ki poraja ogromno vprašanj tudi nemški avtomobilistični industriji.

"Vprašanje je namreč, ali je bolj smotrno vlagati v lasten, evropski razvoj baterij za električna vozila ali uvažati azijske baterije ter denar, znanje in energijo vložiti v druga področja, kjer je Evropa lahko konkurenčna," je pogovore z nemškimi kolegi povzel Počivalšek.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar