FinD - Novice - Šarec državna podjetja pozval k razmisleku o oglaševanju v medijih, ki širijo sovražne vsebine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.11.2018

Šarec državna podjetja pozval k razmisleku o oglaševanju v medijih, ki širijo sovražne vsebine

Ljubljana, 24. novembra (STA) - Premier Marjan Šarec se je odzval na razprave, ali je primerno, da podjetja, ki so delno ali večinsko v državni lasti, oglašujejo v medijih, ki širijo sovražne vsebine. Meni, da lahko njihovi bralci takšno oglaševanje razumejo tudi kot aktivno podporo zapisanemu ter pozval k razmisleku, "ali želja po dobičku res upravičuje strpnost do nestrpnosti".

Kot je zapisano na spletni strani vlade, so v Šarčev kabinet v zadnjem času prejeli kar precej pozivov, naj se javno opredelijo glede razprave o spornosti oglaševanja (delno ali večinsko) državnih podjetij v medijih, ki širijo sovražne vsebine.

Šarec v svojem odzivu navaja, da spoštuje samostojnost in neodvisnost delovanja podjetij ter da razume, da si prizadevajo za tržno uspešnost in konkurenčnost, kot tudi, da so njihovi oddelki za trženje osredotočeni na učinkovitost in skušajo doseči čim širši krog ciljnih skupin.

"Pa vendar je ob široki paleti načinov in poti oglaševanja ter zlasti ob dejstvu, da se predstavljate kot 'družbeno odgovorna' podjetja, zavezana svojim 'etičnim kodeksom', na mestu razmislek, kakšno je sporočilo vašega oglaševanja v medijih, ki se od nestrpnosti in sovražnega govora ne ogradijo in ju ne obsodijo, pač pa - nasprotno - celo širijo ali pri tem pomagajo," je zapisal.

Šarec v nadaljevanju pravi, da se podjetja, o katerih je govora, do vsebin, ob katerih se pojavljajo njihovi oglasi, morda ne želijo opredeljevati. "A to je napačen odnos, kajti bralci vaše ravnanje lahko razumejo tudi kot aktivno podporo zapisanemu. Še več, sovražnim vsebinam dajete legitimnost. To, verjamem, ni vaš namen. A vaše oglaševanje je moč razumeti tudi tako," je zapisal.

Na koncu je podjetja v delno ali večinski lasti države pozval k razmisleku o tem, "ali želja po dobičku res upravičuje strpnost do nestrpnosti".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar