FinD - Novice - Stečajni upravitelj v nov poskus prodaje Lentherma
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

24.11.2018

Stečajni upravitelj v nov poskus prodaje Lentherma

Lenart, 24. novembra (STA) - Stečajni upravitelj nekdanjega lenarškega podjetja Lentherm Dušan Taljat po skoraj dveh letih od začetka stečajnega postopka še ni uspel najti kupca za celoten kompleks podjetja. Te dni je objavil nov poziv za zavezujoče zbiranje ponudb, podredno pa poziv za nezavezujoče zbiranje ponudb za odkup strojne opreme po kosih.

Taljat je ob lanskem prvem poskusu tovarniški kompleks s stroji in opremo prodajal po izhodiščni ceni nekaj več kot štiri milijone evrov, zdaj pa jo je postavil pri 1,986 milijona evrov. Zavezujoče ponudbe bo zbiral do 25. januarja.

Kot je razvidno iz poziva, lahko morebitni ponudniki oddajo tudi nižje ponudbe, a v tem primeru te stečajnega upravitelja ne bodo zavezovale k sklenitvi prodajne pogodbe. Hkrati bo namreč zbiral tudi nezavezujoče ponudbe za prodajo posameznih sklopov strojne opreme, za primer, da kupca za celoten kompleks ne bo.

Mariborsko sodišče je stečaj Lentherma sprožilo decembra 2016 na predlog zaposlenih, ki so skoraj tri mesece stavkali, potem ko je hkrati zavrglo predlog za začetek prisilne poravnave. Slednjega je pred tem podal direktor in manjšinski lastnik podjetja Ivan Vogrin, sicer tudi nekdanji poslanec državnega zbora, od katerega so delavci ves čas stavke zahtevali odstop.

Stečajni upravitelj Taljat je najprej poskušal oddati tovarniški kompleks v najem, a mu ni uspelo najti najemnika. Kljub začetnemu večjemu zanimanju je prejel le eno ponudbo, ki pa ni izpolnjevala pogojev.

Lentherm se je ukvarjal s proizvodnjo grelnikov vode, solarnih kolektorjev, toplotnih črpalk, hidroforjev in zalogovnikov toplote. Od marca 2016 ga je vodil Vogrin, a sta imela z večinskim lastnikom Damirjem Jelenkom, ki so ga podpirali tudi delavci, zelo različne poglede na možne načine reševanja zadolženega podjetja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar