FinD - Novice - Za projekt Generator v Celju 2,9 milijona evrov evropskih sredstev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.11.2018

Za projekt Generator v Celju 2,9 milijona evrov evropskih sredstev

Ljubljana, 23. novembra (STA) - Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad, je izdala odločitev o finančni podpori za projekt podjetniškega inkubatorja Generator v Celju. Za izvedbo projekta je namenjenih 5,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj pa ga bo podprl z 2,9 milijona evrov.

Kot so sporočili iz omenjene službe, bodo v okviru projekta obnovili in rekonstruirali javno zgradbo na urbanem območju Celja, ki bo mladim omogočila pridobivanje znanj na zabaven in privlačen način.

V njej bodo našla prostor tudi start up podjetja, podjetniške ekipe, ki šele razmišljajo o podjetniški poti, in visokotehnološka podjetja, ki potrebujejo spodbudno okolje za svoj razvoj.

Z dvigom ponudbe javne gospodarske infrastrukture celjske občine bo hkrati odpravljena fizična in funkcionalna degradacija ter sum socialne degradacije na nerevitaliziranem urbanem območju. S tem se bo izboljšalo urbano okolje Celja, kar bo prispevalo tudi k oživitvi mesta.

Po navedbah celjske občine so za projekt Generator namenili stavbo nekdanje blagovnice v središču Celja. Generator bo namenjen vsem generacijam, zagonskim in visokotehnološkim podjetjem ter drugim s področja tehnologij z višjo dodano vrednostjo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar