FinD - Novice - Evropske borze začele z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.11.2018

Evropske borze začele z rastjo

Frankfurt/Pariz/London, 23. novembra (STA) - Na evropskih borzah se zadnji trgovalni dan v tednu začenja pozitivno. Teden je bil za borze neenoten, četrtkovim padcem pa danes sledi popravek.

Indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx je bil okoli 10. ure 0,34 odstotka nad gladino. DAX je v Frankfurtu pridobival 0,44 in CAC 40 v Parizu 0,24 odstotka. Pozitivno je bilo tudi trgovanje v Londonu, kjer se je FTSE 100 povzpel za 0,30 odstotka.

Tečaj evra je skoraj stagniral. Zjutraj je bilo treba na borzi v Frankfurtu za en evro odšteti 1,1412 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta dvignila za 0,04 odstotka. Evropska centralna banka (ECB) je referenčni tečaj evra v četrtek postavila pri 1,1403 dolarja.

Danes so sicer v ospredju podatki londonske raziskovalne družbe Markit, ki za november kažejo na najpočasnejšo rast gospodarske aktivnosti v območju z evrom v skoraj štirih letih. Manj je naročil, upada izvoz, vse to pa spremlja še pojemanje optimizma glede prihodnjih mesecev, navaja Markit.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar