FinD - Novice - Evropske borze v rdečem, newyorške zaradi praznika zaprte
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.11.2018

Evropske borze v rdečem, newyorške zaradi praznika zaprte

London/Frankfurt/Pariz/New York, 22. novembra (STA) - V New Yorku je borzni parket danes zaradi praznika ostal zaprt, v Evropi pa se indeksi gibajo pod gladino. Se je pa objavi novice, da so pogajalci EU in Velike Britanije dogovorili o osnutku politične izjave o prihodnjih odnosih med EU in Združenim kraljestvom, okrepila vrednost funta.

Potem ko so indeksi na newyorških borzah sredino trgovanje zaključili neenotno, je Wall Street zaradi zahvalnega dne danes ostal zaprt.

Na stari celini medtem indeksi beležijo padce. Indeks najpomembnejših podjetij v območju z evrom Eurostoxx 50 je doslej izgubil 0,75 odstotka. Londonski FTSE 100 je nižje za 1,12 odstotka, frankfurtski DAX pa je doslej izgubil 0,85 odstotka. Pariški CAC 40 beleži 0,66-odstotni padec.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so vlagatelji v teh dneh zaskrbljeni predvsem zaradi političnih trenj po Evropi. Med drugim z zanimanjem spremljajo odnose med Brusljem in Rimom, ki so se zaostrili zaradi proračunskih načrtov Italije za leto 2019.

Evropska komisija je proračunskemu dokumentu potrdila negativno oceno in ocenila, da je utemeljena sprožitev postopka proti državi zaradi prekomernega dolga, ki v skrajnem primeru predvideva finančno kazen.

Prav tako vlagatelje zanima brexit. V Evropski komisiji so potrdili, da so se pogajalci EU in Velike Britanije dogovorili o osnutku politične izjave o prihodnjih odnosih med stranema. Britanski funt si je kmalu po objavi novice opomogel in dosegel 1,2927 dolarja, kar je odstotek več kot ob koncu sredinega trgovanja. Močnejši funt je sicer slaba novica za britanske izvoznike, zato padajo delnice multinacionalk.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar