FinD - Novice - Počivalšek na obisku v Nemčiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.11.2018

Počivalšek na obisku v Nemčiji

Ljubljana, 22. novembra (STA) - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek bo danes odšel na dvodnevni obisk v Nemčijo, kjer se bo med drugim srečal z nemškim ministrom za gospodarstvo in energijo Petrom Altmaierjem ter predsednikom nemškega združenja avtomobilske industrije VDA Bernhardom Mattesom.

Počivalšek bo z Altmaierjem danes spregovoril o digitalizaciji poslovanja podjetij, avtomobilski industriji, potencialnih investicijah in tudi o t. i. trojki predsedstev, kjer gre za trojke držav članic, ki predsedujejo Svetu EU. Slovenski trojček sestavljata še Nemčija in Portugalska.

V petek se bo delegacija odpravila še v Hannover, kjer bo na sedežu podjetja Tüv Nord potekala slovesna otvoritev častnega konzulata Republike Slovenije v Spodnji Saški. V sklopu otvoritve se bo minister srečal tudi s častnim konzulom Dirkom Stenkampom in državnim sekretarjem spodnje Saške Stefanom Muhlerjem.

Nemčija je najpomembnejša zunanjetrgovinska partnerica Slovenije. Lansko leto je bilo rekordno, saj je Slovenija ustvarila milijardo trgovinskega presežka, so zapisali na ministrstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar