FinD - Novice - Adria Airways s štirimi milijoni evrov dodatnega kapitala
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.11.2018

Adria Airways s štirimi milijoni evrov dodatnega kapitala

Ljubljana, 21. novembra (STA) - Družba 4K Invest bo Adrio Airways v teh dneh dokapitalizirala s štirimi milijoni evrov. Lastnik bo s tem letalskemu prevozniku omogočil nadaljnji poslovni razvoj, so sporočili iz Adrie. Za prvo četrtletje prihodnjega leta je medtem že načrtovana dodatna dokapitalizacija v višini najmanj 10 milijonov evrov.

Lastnik Adrie Airways je odločitev sprejel ob upoštevanju trdnih zavez in trdnih prepričanj v uspešno prihodnost slovenske letalske družbe, so v sporočilu za javnost zapisali v Adrii. Ob tem so dodali, da družba postaja eden najmočnejših regionalnih letalskih prevoznikov v segmentu rednega prometa in storitev z zakupi letal s posadko v srednji in jugovzhodni Evropi.

Direktor družbe Adria Airways Holger Kowarsch je ob novici o dokapitalizaciji dejal, da so v Adrii že dosegli "znaten" razvoj, potenciale podjetja pa bodo razvijali tudi v prihodnje.

Kowarsch je sicer dokapitalizacijo Adrie napovedal pred mesecem dni. Tedaj so v Adrii podobno pojasnili, da bo sveži kapital pomembno prispeval k nadaljnjemu uspešnemu razvoju prevoznika. "Ta je, odkar je od leta 2016 v lasti nemškega sklada 4K Invest, skoraj podvojil število letal v floti, zaposlil skoraj 200 novo zaposlenih, vložil v njihov razvoj in usposabljanje, poleg tega pa razširil mrežo poletov in tako postal eden močnejših regionalnih letalskih prevoznikov na področju izvajanja storitev ACMI (zakup letala s posadko)," so zapisali v Adrii Airways.

Adria Airways je sicer lansko leto sklenila s 5,4 milijona evrov čiste izgube, potem ko so leto prej zaradi prodaje blagovne znamke beležili dobiček. Lansko izgubo v Adrii pripisujejo predvsem rasti cene goriva. Prihodki so se v primerjavi z letom 2016 okrepili za 1,7 odstotka in se ustavili pri 159,2 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar