FinD - Novice - Evropske borze uvodoma z rastjo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.11.2018

Evropske borze uvodoma z rastjo

London, 21. novembra (STA) - Trgovanje na pomembnejših borzah v Evropi se je danes začelo s pozitivnim predznakom. Potem ko so se tečaji v torek znižali, je zdaj čas za ugodne nakupe, pravijo analitiki. Vlagatelji sicer ostajajo zaskrbljeni zaradi brexita in italijanskega proračuna, a ker bodo v ZDA borze zaradi zahvalnega dne v četrtek zaprte, se vzdušje že umirja.

V sporu glede proračunskih načrtov Italije za leto 2019 vlagatelji pričakujejo, da bo Bruselj uvedel postopek proti tej močno zadolženi članici. Pozno popoldne bodo pozorni tudi na srečanje predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja in britanske premierke Therese May, na katerem bosta govorila o prihodnjih odnosih med Londonom in EU.

V takšnem okolju se je indeks najpomembnejših podjetij v Evropi Eurostoxx 50 do okoli 11. ure zvišal za 0,63 odstotka in se giblje okoli 3136 točk.

V Frankfurtu je indeks DAX doslej pridobil 0,61 odstotka vrednosti, medtem ko v Parizu indeks CAC 40 beleži 0,44-odstotno rast. Izven območja evra se je v Londonu indeks FTSE 100 doslej zvišal za 0,81 odstotka.

Tudi tečaj evra se je vnovič povzpel nad mejo 1,14 dolarja. S skupno evropsko valuto so zjutraj na borzi v Frankfurtu trgovali po tečaju 1,1408 dolarja, potem ko je bilo treba ponoči za en evro odšteti 1,1365 dolarja. Evropska centralna banka je v torek popoldne določila referenčni tečaj evra še pri 1,1421 dolarja.

Na pomembnejših borzah v Aziji so se tečaji danes gibali neenotno. Borza v Tokiu je zabeležila 0,35-odstoten padec indeksa Nikkei. Nasprotno se je v Hongkongu indeks Hang Seng zvišal za 0,51 odstotka, v Šanghaju pa indeks Shanghai Composite za 0,21 odstotka. Na Tajvanu so se delnice v povprečju pocenile za 0,03 odstotka, v Južni Koreji za 0,29 odstotka in v Avstraliji za 0,64 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar