FinD - Novice - Skupina Sava Re s skoraj 40-odstotno rastjo čistega dobička
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.11.2018

Skupina Sava Re s skoraj 40-odstotno rastjo čistega dobička

Ljubljana, 21. novembra (STA) - Skupina Sava Re je v prvih devetih mesecih zbrala 430,3 milijona evrov bruto premij, kar je 5,2 odstotka več kot v tem času lani. Čisti dobiček se je povečal za 39,2 odstotka na 29,1 milijona evrov. V zavarovalnici ocenjujejo, da bodo konec leta dosegli načrtovan dobiček, ki je med 37 in 39 milijonov evrov.

"Na ugoden čisti poslovni izid je vplival boljši zavarovalno-tehnični rezultat pozavarovalnega in premoženjskega odseka kot posledica manjšega obsega večjih škod kot v enakem obdobju lani in pozitivnega razvoja rezerviranih škod za predhodna pogodbena leta. Posledično je bil tudi čisti merodajni škodni količnik ugoden," so v nerevidiranem poročilu o poslovanju, objavljenem na spletni strani Ljubljanske borze, zapisali v Savi Re.

Rast zbranih premij, bruto jih je bilo za 430,3 milijona evrov, izvira iz premoženjskih zavarovanj v Sloveniji (9,9-odstotna rast), premoženjskih zavarovanj zunaj Slovenije (13,6-odstotna rast) in življenjskih zavarovanj zunaj Slovenije (14,4-odstotna rast).

Bruto škod je bilo za 245,98 milijona evrov, kar je 12,5 odstotka več kot v prvih devetih mesecih lani.

Skupina Sava Re je v prvih devetih mesecih dosegla 8,1-odstotno rast celotnih prihodkov (razen iz naložbenja), ki so znašali 393,3 milijona evrov. Višji prihodki so predvsem posledica višjih prihodkov premoženjskega in pozavarovalnega odseka ter deloma tudi vključitve novih družb v skupino.

"Sestava prihodkov že kaže učinke prevzemov, zaključenih v letu 2018, ki se nanašajo tudi na nezavarovalne dejavnosti," so zapisali v zavarovalnici, s poslovanjem katere se je v torek seznanil nadzorni svet.

Matična družba Sava Re je v prvih devetih mesecih zbrala za 123,57 milijona evrov bruto premij, kar je 1,2 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, kosmate škode so se zvišale za 2,7 odstotka na 57,67 milijona evrov, čistega dobička pa je bilo za 41,42 milijona evrov ali 36,4 odstotka več.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar