FinD - Novice - Vlada nakup objekta Utrip Čemšenik uvrstila v razvojni načrt
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.11.2018

Vlada nakup objekta Utrip Čemšenik uvrstila v razvojni načrt

Zagorje ob Savi, 20. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji odbora za državno ureditev in javne zadeve v veljavni načrt razvojnih programov za leto 2018 uvrstila nakup objekta Utrip Čemšenik v občini Zagorje ob Savi. Namen nakupa je vzpostavitev nastanitvenih kapacitet v okviru Centra za šolske in obšolske dejavnosti (CŠOD), so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Glavni cilj nakupa objekta Utrip Čemšenik je izboljšati nastanitvene zmožnosti CŠOD, saj so morali zaradi prostorske stiske do zdaj zavrniti 16 odstotkov prejetih vlog. Objekt so leta 2016 obnovili in opremili, kar pomeni, da je primeren za takojšno uporabo. Letno bo CŠOD tako lahko zagotovil dodatno nastanitev in bivanje 3000 učencev in dijakov.

V sklopu objekta se bo izvajala tudi šola v naravi, ki v okviru javne službe zagotavlja opravljanje strokovnih in organizacijskih nalog, povezanih s posredovanjem znanja, uvajanjem mladine v raziskovalno delo in kulturne dejavnosti.

Uvrstitev omenjenega projekta v vladni načrt razvojnih programov ne predvideva povečanja odhodkov iz državnega proračuna, saj gre za prerazporeditev sredstev v okviru finančnega načrta ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, so še sporočili iz Ukoma.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar