FinD - Novice - ZSSS spodbuja k izplačilu 13. plače
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.11.2018

ZSSS spodbuja k izplačilu 13. plače

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je danes delodajalce pozvala, naj novembra in decembra zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja podjetij. Najpozneje v decembru pa naj zagotovijo izplačilo t.i. božičnice, so zapisali v ZSSS.

ZSSS poziva delodajalce, da v skladu z določili kolektivnih pogodb dejavnosti in sprejetimi kriteriji za ugotavljanje dela plač iz naslova uspešnosti poslovanja novembra in decembra zagotovijo izplačilo dela plače iz naslova uspešnosti poslovanja. ZSSS pa poziva tudi k izplačilu božičnice v vseh primerih, ko je to določeno s kolektivno pogodbo ali s posebnim dogovorom med sindikatom in vodstvom družbe.

V ZSSS so spomnili, da so izplačila iz naslova uspešnosti poslovanja od letos davčno razbremenjena. Zakon o dohodnini namreč določa, da zaposleni ob izplačilu 13. plače ali drugače imenovane nagrade za poslovno uspešnost enkrat v koledarskem letu od izplačila plačajo zgolj prispevke za socialno varnost, znesek do 100 odstotkov povprečne mesečne plače zaposlenih pa je oproščen plačila dohodnine. Prejemek do 100 odstotkov povprečne plače se tako ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, so navedli.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar