FinD - Novice - Rekordno število potnikov zvišalo dobiček Easyjeta
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.11.2018

Rekordno število potnikov zvišalo dobiček Easyjeta

London, 20. novembra (STA) - Britanski nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je v minulem poslovnem letu, ki se je končalo septembra, ustvaril 385 milijonov funtov (400 milijonov evrov) čistega dobička, kar je 17 odstotkov več kot leto poprej. V družbi uspeh pripisujejo predvsem rasti števila potnikov, ki je doseglo rekordnih 88,5 milijona.

Prihodki so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dosegli 5,9 milijarde funtov (6,54 milijarde evrov) oz. 17 odstotkov več kot leto poprej, dobiček pred davki pa se je povečal za 41,4 odstotka na 578 milijonov funtov (640 milijonov evrov).

Generalni direktor družbe Johan Lundgren je rezultat označil kot odličen. Rast števila potnikov, ki je bila 10,2-odstotna, je po njegovih ocenah med drugim posledica "neprekosljive uporabniške izkušnje", ki jim jo nudi Easyjet.

Družba se sicer pospešeno pripravlja na izstop Velike Britanije iz EU, po katerem namerava poslovati prek treh divizij v Avstriji, Veliki Britaniji in Švici. Pričakuje, da potniki ne bodo občutili nikakršnih zapletov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar