FinD - Novice - DZ danes med drugim o predlogu zakona o trgu finančnih instrumentov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.11.2018

DZ danes med drugim o predlogu zakona o trgu finančnih instrumentov

DZ bo v danes obravnaval predlog zakona o trgu finančnih instrumentov, ki bi v slovenski pravni red prenesel evropsko direktivo. Poslanci imajo na dnevnem redu tudi predloga novele zakona o davku na dodano vrednost in novele zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.

O vladni noveli zakona o davku na dodano vrednost (DDV) bo DZ odločal po nujnem postopku. Zakonski predlog v slovenski pravni red prenaša dve evropski direktivi, spremembe pa se nanašajo na obravnave kuponov ter na opravljanje storitev in prodajo blaga na daljavo.

Za prenos evropske direktive gre tudi pri zakonu o trgu finančnih instrumentov, z njim pa sta vsebinsko tesno povezana tudi predloga sprememb zakona o upravljavcih alternativnih investicijskih skladov ter zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje. Vse te predloge DZ obravnava po nujnem postopku.

S predlogom novele zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev vlada umika masovni avtomatični izračun za pravice iz javnih sredstev, ki bi se moral začeti uporabljati prihodnje leto. Za to točko dnevnega reda imajo poslanci predvidenega tudi največ časa, dobre tri ure in pol.

Razpravljali bodo še o predlogu zakona o vračilu denarnih sredstev v Slovenijo iz posameznih davčnih oaz ter o predlogu novele zakona o voznikih.

Ljubljana, 20. novembra (STA)
Foto: STA

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar