FinD - Novice - Bitcoin na novi najnižji vrednosti v zadnjem letu dni
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.11.2018

Bitcoin na novi najnižji vrednosti v zadnjem letu dni

Frankfurt, 19. novembra (STA) - Vrednosti digitalnih valut, kot je bitcoin, se še naprej znižujejo. Razprodaje, ki jih je bilo opaziti že prejšnji teden, se danes dopoldne nadaljujejo. Na največji trgovalni platformi Bitstamp se tečaj bitcoina giblje okoli 5173 dolarjev, kar je najmanj po lanskem oktobru. Od prejšnje srede se je bitcoin pocenil za 17 odstotkov.

Vrednost bitcoina se tako vedno bolj oddaljuje od svoje rekordne vrednosti, ki jo je z 20.000 dolarji beležil decembra 2017.

V začetku novega tedna pa se ne znižuje le vrednost bitcoina, pač pa tudi drugih znanih kriptovalut, kot so ether, litecoin ali XRP. Skupna vrednost vseh približno 2000 digitalnih naložb je po podatkih spletne strani Coinmarketcap trenutno dobrih 170 milijard dolarjev (približno 149 milijard evrov), je poročala nemška tiskovna agencija dpa. Prejšnjo sredo so bile vredne še 210 milijard dolarjev, v času največje kritpovročice pa celo blizu 830 milijard dolarjev.

Po trgu krožijo številna ugibanja, zakaj so tečaji digitalnih valut na nizkih vrednostih. Kot eden od vzrokov se omenja čakanje številnih navdušencev nad bitcoinom, da bi se na borzi začelo trgovati z indeksiranim skladom, ki bi bil vezan na vrednost bitcoina. Za zdaj čakajo zaman.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar