FinD - Novice - Borza v Frankfurtu se nagiba k zelenim naložbam
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.11.2018

Borza v Frankfurtu se nagiba k zelenim naložbam

Frankfurt, 17. novembra (STA) - Borza v nemškem Frankfurtu Deutsche Börse je storila korak nasproti vlagateljem, ki želijo vlagati v okolju prijazne projekte. Pred kratkim je odprla nov trgovalni segment, v katerem se trguje le z "zelenimi obveznicami". V njem je na voljo 150 obveznic, s katerimi razvojne banke, podjetja, mesta in države financirajo okoljske projekte.

Odprtje novega trgovalnega segmenta je odziv na rast povpraševanja po trajnostnih naložbah, ki ga je opaziti po vsem svetu, so pred dnevi sporočili z nemške borze. Vedno več vlagateljev namreč pri odločanju za svoje naložbe upošteva ekološke vidike, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Na novem borznem trgu se bo trgovalo z obveznicami denimo razvojnih bank KfW in Evropske investicijske banke, hipotekarne banke Deutsche Hypo, proizvajalca avtomobilov Toyota, mesta Göteborg ter držav Francije in Belgije. Obveznice, ki kotirajo na različnih evropskih borzah, bodo v trgovanju na frankfurtski borzi na voljo tako zasebnim kot profesionalnim vlagateljem. Kot merilo za uvrstitev vrednostnega papirja na ta trg bodo veljala načela za "zelene obveznice" panožnega združenja International Capital Markets Association.

Trend k trajnostnim naložbam se je v zadnjih letih močno povečal - tudi z odmevnim izstopom bank in zavarovalnic iz financiranja podjetij, ki se ukvarjajo s proizvodnjo premoga in nafte. Tako se je poleg "čistih" delniških skladov hitro povečala tudi ponudba "zelenih obveznic", ki so jih najprej izdajale razvojne banke. Toyota z izkupičkom od prodaje obveznic financira razvoj okolju prijaznih motorjev, mesto Göteborg pa vodne filtre, naprave za proizvodnjo bioplina in električne avtomobile za občinska podjetja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar